setkání členů v Jesenických horách Rejvíz

12.08.2012 01:44

Odborová organizace Ostrava pořádá ve dnech 5-7.10.2012 setkání členů v Jesenických horách

Chata Orlí Vrch

Rejvíz

Aktualizace: Na setkání jsou srdečně zváni i lidé a zvířátka kteří nejsou členy Ostravské odborové organizace.

Rejvíz označovaný znalci jako nejkouzelnější lokalita v Jeseníkách je ideálním místem pro Vaši klidnou dovolenou. Horská osada leží na náhorní plošině uprostřed hlubokých lesů a celá lokalita se vyznačuje jedním z nejčistších ovzduší v České republice.

Na Rejvíze se nachází řada přírodních skvostů a nepřeberné množství turistických výletů do blízkého i vzdáleného okolí, od nenáročných tras až po ty opravdu náročné. Mezi ty nenáročné trasy můžeme doporučit Velké Mechové Jezírko, zříceninu hradu Kobrštejn, rozhednu Zlatý Chlum nad Jeseníkem, Bublavý pramen, Lesní hřbitov nebo Kazatelny.

Na podzim je Rejvíz vyhledávanou lokalitou pro houbaře. Toto období se zároveň vyznačuje stálostí počasí s minimálními dešťovými srážkami. Prostě podzim je super.

Pro všechny milovníky krásných a ušlechtilých zviřat nabízí místní farma vyjížďky na koních nebo vodění koní v překrásné panenské přírodě v okolí Rejvízu. Poznáte nejen nové přátele, ale také přirozený způsob života koní ve volné přírodě na pastevním odchovu. Pod dohledem odborného instruktora se naučíte o koně starat a osvojíte si základy jezdectví

Zájemci o účast zaplatí závazně 500,- Kč do 20.8.2012 Aleně Holušové nebo Elen Nedělové. Z této částky bude zaplacena jednodenní polopenze a ubytování. Druhý den proplatí odborová organizace.

Dopravu si každý zajistí individuálně (u chaty je parkoviště) a nebo vlakem do Vrbna pod Pradědem a 17km krásnou procházkou po červené značce podél říčky Černá Opava Popřípadě vlakem na žel. stanici Jeseník a 11Km po zelené značce. Z jeseníku jede i autobus na zastávku Rejvíz,chata Svoboda. Ze Zlatých Hor jezdí taky autobus a pěšky to je 7Km ale s největším převýšením.